Site icon Vgolos.INFO

Усе, що вам потрібно знати про вибір плитки для ванної кімнати

Коли справа доходить до такої речи як плитка для ванної, рішення про зовнішній вигляд і відчуття, які ви хочете відобразити, продиктовано виключно плиткою, яку ви вибрали. Ванна кімната є одним із найважливіших приміщень у домі, і найчастіше для сімей та гостей. Це може здатися приголомшливим досвідом із нескінченним вибором кольорів, розмірів, стилів, форм, обробки та матеріалів на вибір. Завдяки нашому великому досвіду та знанням у галузі виробництва плитки та каменю ми надамо вам усе, що вам потрібно знати про вибір плитки для ванної кімнати.

ПОРАДА № 1: РОБІТЬ ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

Коли справа доходить до вибору плитки для ванної кімнати, важливо розуміти різні типи матеріалів і для чого вони найбільше підходять. Ось найпоширеніші види плитки, які використовуються у ванних кімнатах:

Керамічна плитка:

Керамічна або непорцелянова плитка є ідеальною плитковою поверхнею для кухонь, ванних кімнат, підвалів, під’їздів, туалетів та інших місць, схильних до вологи. Керамічну плитку зазвичай виготовляють із червоної, коричневої або білої глини, яка обпалюється в печі та покривається міцною глазур’ю, яка несе колір і малюнок на поверхні плитки. Глазурована поверхня плитки робить плитку щільною та непористою, що надає характеристику стійкості до плям, вогнестійкості та ковзання. Керамічна плитка для підлоги підходить для ванних кімнат, які мають легкий або помірний трафік, і може бути відносно схильна до зношування та відколів. Керамічна плитка має, як правило, високий рівень водопоглинання, що робить поверхню непроникною для води та плям. Сьогодні керамічна плитка доступна в матовій, сатинованій, глянцевій і полірованій обробці, що дає вам безмежні варіанти для стін і підлоги вашої ванної кімнати. Керамічну плитку дуже легко чистити та доглядати. Виликий вибір керамічної плитки можна знайти за посиланням https://keramhall.com.ua/

Керамограніт:

Керамогранітна плитка має вагомі переваги, коли справа доходить до дизайну, її сильна природа дозволяє нескінченні ідеї для внутрішнього та зовнішнього застосування. Порцелянова плитка повного корпусу несе колір і малюнок через всю товщину плитки, що робить її набагато твердішою та щільнішою. Керамогранітна плитка підходить для будь-якого застосування на стінах чи підлозі в комерційних та найбільш інтенсивних приміщеннях будинку. Порцелянова плитка для підлоги чудово підходить для ванної кімнати з точки зору зносу в місцях з інтенсивним рухом людей від сімей до домашніх тварин. Порцелянова плитка для підлоги – це міцна поверхня, яка стійка до плям, подряпин і проста в чищенні та обслуговуванні.

Кам’яна плитка:

Якщо ви прагнете до більш природного земного відчуття, існує безліч варіантів, коли справа доходить до плитки з натурального каменю. Плитка з натурального каменю має різноманітні кольори та стилі; найчастіше використовуються мармур, вапняк, травертин, сланець і граніт. Важливо відзначити, що плитка з натурального каменю пориста, а це означає, що вона схильна до вбирання води, мастила та плям, які залишаються протягом тривалого часу. Герметизація вашої плитки після укладання та періодичного догляду, тобто герметизація, збереже ваш камінь бездоганним і запобіжить будь-яким плямам або пошкодженням поверхні. Ущільнення допомагає створити бар’єр між водою та каменем, щоб запобігти вбиранню рідини в поверхню та забезпечити довговічність. Сама земля є одним із найкращих виробників матеріалів, тому ви гарантовано матимете міцну поверхню, яка також є естетично приємною. Краса унікального візерунка натурального каменю змінюється від плитки до плитки, тому майте на увазі, що немає двох однакових поверхонь плитки з натурального каменю. Важливо триматися подалі від відбілювачів або будь-яких агресивних хімікатів на природному камені, оскільки вони схильні в’їдатися в поверхню.

Мозаїчна плитка:

Мозаїчна плитка чудово підходить для створення унікального елемента будь-якого дизайну ванної кімнати. Нескінченні варіанти кольорів, стилів і розмірів зроблять вас справді зачарованими. Не можна заперечувати, наскільки чудово виглядає мозаїчна плитка для підлоги, але вона може бути досить слизькою, коли вона мокра. Вибираючи мозаїчну плитку для підлоги ванної кімнати, обов’язково перевірте стандарти ковзання та гарантію. Скляну мозаїчну плитку відносно легко чистити, але пам’ятайте, що чим більше у вас є ліній затирання, тим більше потрібно очищення!

ПОРАДА № 2: ОЦІНКИ ЗНОСУ ВІД КОВЗАННЯ

Коли мова заходить про плитку для вологих приміщень, вибирати з безлічі варіантів може бути надзвичайно важко. Кольори, розміри та оздоблення нескінченні! Але головне — вибрати плитку з високим показником ковзання. Плитки проходять тест на ковзання, який оцінює фрикційні характеристики поверхні, щоб визначити, що найкраще підходить для різних умов навколишнього середовища. Випробування вимірює довгострокове зношування протягом усього терміну служби підлоги, беручи до уваги процес укладання, характеристики зношування, прибирання та очікуваний трафік. Перегляньте наведену нижче таблицю, яка допоможе вам під час вибору плитки для житлових чи комерційних приміщень.

  • Рейтинг PEI Class 1 (без пішохідного руху) – рекомендовано для настінного використання лише в житлових і комерційних приміщеннях.
  • Рейтинг PEI Class 2 (слабкий трафік) – рекомендовано як для використання на стінах, так і для підлоги у ванній кімнаті.
  • Рейтинг PEI, клас 3 (від легкого до помірного трафіку) – рекомендовано для стільниць, стін і підлоги, де очікується звичайний рух людей.
  • Рейтинг PEI Class 4 (від середнього до інтенсивного трафіку) – рекомендовано для всіх житлових приміщень, а також середніх комерційних і невеликих установ.
  • Рейтинг PEI Class 5 (від важкого до дуже інтенсивного трафіку) – рекомендовано для всіх житлових, а також інтенсивних комерційних і установчих застосувань. Більшість керамограніту мають рейтинг PEI 5, що робить їх найміцнішими плитками на ринку.

ПОРАДА №3: ​​ВИБІР РОЗМІРУ ПЛИТКИ

Основне правило при проектуванні ванної кімнати полягає в тому, щоб в першу чергу враховувати розмір кімнати. Плитка великого формату виглядає приголомшливо як на стінах, так і на підлозі, надаючи великій ванній кімнаті бездоганний вигляд. Однак для менших ванних кімнат ми пропонуємо надати вашій ванній кімнаті такі елементи, як пенні-круглі або мозаїчна плитка. Якщо у вас обмежений простір, великий ромбоподібний візерунок на підлозі у ванній кімнаті може створити діагональні лінії, які дадуть оку довший шлях для переходу з одного боку кімнати в інший, щоб кімната здавалася більшою, ніж вона є насправді. Це може здатися суперечливим, але вибір великої плитки для маленької ванної кімнати працює, оскільки у вас менше швів, що створюють ілюзію більшого простору.

Плитка великого формату чудово підкреслить розміри ванної кімнати, щоб вона виглядала витягнутою. У  мережі салонів Керамхолл пропонується широкий вибір плитки для підлоги різних розмірів, щоб забезпечити правильний розмір, колір і оздоблення вашої ванної кімнати. Але це не зупиняється на цьому. Вибираючи плитку для душу, необхідно враховувати тип зливу, який буде встановлено у вашій ванній кімнаті. Якщо ви обираєте велику плитку у ванній кімнаті з обмеженим простором, ви побачите, що в душових кабінах потрібно більше смуг затирки, і це виглядає неохайно та брудно. Якщо ви використовуєте зливні канали у своїй душовій кабіні, ви знайдете будь-яку плитку, велику чи маленьку, неправильну, квадратну чи прямокутну, навіть плитка великого формату буде добре працювати разом, і ви зможете зберегти свої стильні амбіції! Стрічки є популярним вибором, тому що вони дискретні та вимагають мінімальної кількості розчину для плитки, що означає менше очищення розчину. Ми рекомендуємо вам поговорити зі своїм плиточником, перш ніж зупинитися на плитці, яка може не підходити для вашої ванної кімнати.

ПОРАДА № 4: ПРАВИЛА КОЛЬОРУ

Однією з найцікавіших частин у виборі плитки є вибір кольору, який відповідає вашому стилю та особистості. Але, як правило, колір відіграє важливу роль у створенні теплої та привабливої ​​атмосфери або прохолодного та спокійного відпочинку.

Темні кольори не тільки додають тепла та приховують сліди бруду у ванній кімнаті, але вони можуть створити відчуття замкнутості простору. Тому важливо легко використовувати темні кольори. Подумайте про додавання глянцевої плитки для стін, щоб збільшити та створити ілюзію простору. Глянцева плитка має світловідбиваючий характер і, як правило, виглядає яскравішою та світлішою в поєднанні з темнішими кольоровими схемами.

Нейтральні кольорові тони чудово підходять для збереження простоти та базовості дизайну, дозволяючи аксесуарам бути основним елементом вашої ванної кімнати. Світлі нейтральні кольори чудово підходять для невеликих ванних кімнат, щоб зробити тісний простір більш просторим і відкритим.

Під час пошуку плитки для вашої ванної кімнати всі вони можуть виглядати однаково, але важливо, що невелика різниця у відтінку може вплинути на загальний вигляд (або навіть катастрофічно збігатися!) Наші досвідчені консультанти з дизайну інтер’єру нададуть вам експертну технічну консультацію щодо переконайтеся, що ви отримаєте ідеальний результат для вашої ванної кімнати.

ПОРАДА № 5: ПЕРЕД ПОКУПКОЮ ВІЗЬМІТЬ ДОДОМУ ЗРАЗОК ПЛИТКИ

Єдине, про що ми не можемо наголошувати, — взяти додому зразок плитки. Навіть якщо ви думаєте, що ви на 100% готові вибрати плитку, завжди варто взяти вибрану плитку додому, щоб побачити, як виглядатиме колір, розмір і обробка плитки. Колір плитки може виглядати абсолютно по-різному залежно від типу світла, якому буде піддаватися територія, будь то природне освітлення, світильники вниз або флуоресцентні лампи. Складна частина полягає в тому, що світло ніколи не є постійним і може також залежати від часу доби та навколишнього середовища. Співробітники Italia Ceramics настійно рекомендують нашим клієнтам взяти зразки додому, щоб побачити, як вони виглядають у себе вдома.

ПОРАДА № 6: ВСЕ МІРЯЙ І ПЕРЕМІРЯЙ

Немає нічого гіршого, коли ви вибрали всю плитку для свого дому, а потім, коли справа доходить до укладання плитки, вона не того розміру! Під час ремонту свого будинку враховуйте форму та планування кімнати та те, як простір відповідно поєднується з рештою будинку.

Загальне емпіричне правило при укладанні плитки для підлоги 300×600 – стояти біля дверей ванної кімнати, а задня стінка повинна бути горизонтальною. Рекомендовано розташувати край 600 мм горизонтально, щоб він збігався з плиткою для підлоги. Однак кожна ванна кімната відрізняється розміром і плануванням.

Exit mobile version