Site icon Vgolos.INFO

Юлія Лапутіна: Залучення ветеранів до гуманітарних проектів Червоного Хреста України сприятиме розвитку стійкості громад

інветеранів зацікавлене у широкому залученні ветеранської спільноти до проектів Товариства Червоного Хреста України.

Проходження тренінгів з реагування на надзвичайні ситуації, надання першої та психологічної допомоги сприятиме як адаптації до активного соціального життя, так і поліпшить спроможність місцевих громад, – зазначила Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час зустрічі з директором Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максимом Доценком.

За словами Юлії Лапутіної, на фоні децентралізації зростає роль органів місцевого самоврядування, і залучення ветеранів до громадської діяльності дозволить їм бути активними членами суспільства і дасть поштовх у розвитку країни в цілому.

В свою чергу, директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко зазначив, що залучення представників Товариства до засідань оперативного штабу Мінветеранів по боротьбі з коронавірусом дозволило оперативно реагувати, а волонтерам Червоного Хреста вчасно надавати необхідну допомогу ветеранам та родинам загиблих, які її потребують.

За його словами, Товариство Червоного Хреста України готове розширити співпрацю, зокрема, щодо пропагування принципів гуманності і волонтерської діяльності.

Нагадаємо, співпраця щодо надання допомоги ветеранам війни та членам сімей загиблих здійснюється відповідно до підписаного Меморандуму між Міністерством у справах ветеранів і Товариством Червоного Хреста України.

Exit mobile version