Site icon Vgolos.INFO

Юлія Лапутіна стала третьою жінкою в чинному складі РНБО

Президент Володимир Зеленський увів міністерку у справах ветеранів Юлію Лапутіну до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України.

Відповідний указ опублікували на сайті Офісу президента.

Наразі міністерка Лапутіна є третьою жінкою в чинному складі РНБО. Окрім неї, до Ради нацбезпеки входять Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Що відомо про Юлію Лапутіну?

Юлія Лапутіна здобула педагогічну та юридичну освіту, а також має ступінь кандидатки психологічних наук. У 1992 році вона почала службу в органах СБУ. Була старшою офіцеркою антитерористичного центру СБУ «Альфа». Під час служби брала участь в операціях проти сепаратистських виступів у Криму в 1994 році.

У 2010-2012 роках вона була заступницею начальника Центру спеціальних операцій «А» СБУ (антитерористичний спецпідрозділ).

З 2014 року й досі — заступниця начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Крім того, з 14 квітня 2014 року вона перебувала в зоні бойових дій на Донбасі. А з вересня й до кінця грудня 2014 року була командиркою оперативної групи СБУ в зоні бойових дій на Донбасі у складі першої ротації опергруп СБУ.

У березні 2020 року президент Володимир Зеленський присвоїв Юлії Лапутіній звання генерал-майора. Так вона стала другою в історії України жінкою, яка має військове звання генерала.

У грудні 2020 року Верховна Рада призначила Юлію Лапутіну міністеркою у справах ветеранів.

Exit mobile version