Site icon Vgolos.INFO

Відмінності міцного та легкого кальяну

Здавалося б, що все просто – легкий тютюн легко куриться, міцний тютюн, відповідно, міцно. Але це дуже поверхнево та відмінностей між strong і light кальяном набагато більше. Давайте про них і поговоримо.

Що визначає міцність кальяну

Звісно ж, температурний режим, а також формат чаші безпосередньо впливають не тільки на димність і смак, а й міцність кальяну. Однак першорядним фактором виступає тютюновий лист. Якщо взяти 95% ринку тютюнових сумішей для кальяну, то ми побачимо таку картину:

Чому саме так? У сортах Burley більша концентрація нікотину, і тому їх використовують для створення смачних, ароматних курильних сумішей з рівнем міцності medium і strong.

Головні відмінності легкого кальяну від міцного

Легкий тютюн для кальяну

Його головною відмінною рисою є той факт, що на лист Вірджинія дуже добре лягають ароматизатори, що дозволяє максимально передати бажаний смак. Плюс до всього легкі тютюни мають високий рівень жаростійкості, середню або велику нарізку й загалом з ними дуже просто, комфортно працювати. Які відчуття при смакуванні кальяном викликає тютюн з низьким рівнем міцності:

Середня міцність тютюну

З таким продуктом уже складніше працювати, оскільки тютюновий лист Бьорлі має свої особливості. По-перше, він нарізається дрібніше, ніж Вірджинія, що робить курильну суміш не такою пухнастою. По-друге, сорт Burley менш жаростійкий, а отже зіткнутися з підгорянням тютюну в чаші та гіркотою під час куріння набагато простіше. Ну і по-третє, на Бьорлі гірше лягають аромки, і в деяких виробників смак тютюну із середньою міцністю перебивається тютюновим присмаком. Але, до речі, іноді любителям димних кальянів це навіть подобається. Відчуття під час куріння medium тютюну такі:

  1. Виразний тротхіт. ТХ в цьому випадку буде 100%, а ось його вираженість залежить не тільки від початкової обробки тютюнової суміші, а й від вашого організму. Для людини, яка палить, кальян із середньою міцністю буде менш сильно бити по горлу, ніж для того, хто не палить.
  2. Відчутний нікотиновий удар. Він зазвичай настає в середині або навіть ближче до кінця курильної сесії. Безумовно, якщо ви новачок або ж людина що не палить, то нікотинове насичення відчуєте набагато раніше.
  3. Плавний накур. Середня міцність тютюну значно відрізняється від легкої в плані фізичного впливу на тіло. Крім смачного, густого диму ви відчуєте фізичне розслаблення та приємну важкість на повіках.

Міцний кальян

З цим продуктом працювати найважче, адже такі курильні суміші складаються тільки з листа Burley, а як ми вже з’ясували, він досить примхливий. Якщо середня міцність тютюну вже потребує досвіду у курінні кальяну, то strong тютюн точно не для новачків, а тим паче людей, які не палять. Відчуття від куріння міцного кальяну такі:

Ось і вся різниця між легким і міцним кальяном. Вибрати тютюн для кальяну може бути справжнім мистецтвом. Який саме купувати, може для початку підказати консультант в кальянному магазині https://amigo-hookah.com.ua/ За допомогою міксування тютюну можна не тільки отримувати нові смаки, а й регулювати міцність тютюнової суміші.

Exit mobile version