Site icon Vgolos.INFO

ВАКС розгляне кримінальну справу проти брата борця з корупцією

У середу, 16 грудня 2020 року, Вищий антикорупційний суд розгляне кримінальну справу щодо колишнього чиновника, обвинуваченого в отриманні неправомірної вигоди, рідний брат якого є відомим блогером та борцем із корупцією.

Йдеться про засідання у кримінальній справі стосовно екс-керівника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Андрія Максименка, якого у вересні 2019 року в Одесі детективи НАБУ затримали під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 90 тис. доларів (пачки банкнот були вилучені під час затримання). У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі Офісу Генерального прокурора озвучили, що неправомірна вигода вимагалася і була отримана за сприяння в прискоренні виконання контракту з ремонту автомобільних доріг в частині вже виконаних робіт. За версією слідства, загальна сума хабаря від однієї з регіональних будівельних фірм складала 2,5 млн гривень.

Укравтодор одразу після інциденту звільнив Максименка, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внести заставу у розмірі 2 млн гривень. Заставу начебто внесли батьки Максименка.

Коли справу передали в суд, НАБУ оприлюднило оперативні матеріали про те, як керівнику Служби автомобільних доріг у Миколаївській області передавали хабар. Докладно обставини справи та операцію із затримання можна переглянути на відео НАБУ.

Родзинкою у ситуації, пов’язаній із цією кримінальною справою, є те, що в екс-посадовця є брат Антон – відомий блогер та борець із корупційними проявами. В соціальних мережах він використовує псевдонім Антон Ходза. На це звернув увагу інший блогер та телеведучий Сергій Іванов: «Скажіть, а коли рідного брата відомого блогера та борця з корупцією затримує НАБУ за хабар 2,5 млн грн. – це достатньо вагома причина, аби відомий блогер розповів про це публічно? – зазначив він. – Скандальна ситуація, яскраві персонажі, але ні Антон, ні його пасіонарні друзі чомусь про це не написали. Як думаєте, чому? Які версії?».

Також Іванов виклав відео, у якому Андрій Максименко, як «чиновник Київської облдержадміністрації, який відповідав за оборонну роботу, взаємодію з правоохоронними органами та протидію корупції, розповідає співрозмовнику, як їм краще можна вкрасти у держави та називає імена інших причетних до злочинів».

Закон і Бізнес

Exit mobile version