Site icon Vgolos.INFO

Українцям показали найбільш високооплачувані вакансії

Зарплату на 44% менше, ніж у 2 кварталі, пропонують домашньому персоналу.

Відзначається, що єдиною сферою, де заробіток залишається стабільним вже півроку і становить близько 10 000 гривень — це виробництво. Таким чином, найбільш затребуваними фахівцями є продавці, адже роботодавці їх шукали 7 400 разів. В середньому зарплати будівельників досягають 20 000 гривень.

Аналітики навели дайджест за 3 квартали, в якому зазначено, скільки заробляють «блакитні комірці», на яких спеціалістів є попит і коли здобувачі є найбільш активними.

Зарплати в Україні

В Україні в 3 кварталі зарплати впали на 17% в порівнянні з попереднім. Найбільш різким був спад у сфері домашнього персоналу, а саме 44%.представникам даної сфери пропонують 5 500 гривень в середньому. Хоча можна відправитися в Київську область на пошуки роботи та отримають 12 500 гривень. Єдиною галуззю, на якій вже півроку не змінюються зарплати є виробництво. На ньому готові платити близько 10 000 грн / місяць.

Що стосується сфери охорони та барно-ресторанної індустрії, то там також стали менше платити. Таким чином, роботодавці пропонують винагороду за працю на 22% нижче за в порівнянні з попереднім кварталом. При цьому охоронцям готові платити на чверть менше, ніж барменам. Місячний оклад перших може скласти 5 800 гривень, а барменам обіцяють 7 100 грн / місяць.

По Україні у будівельників найвища середня зарплата. Вона становить 12 300 гривень, а в Закарпатській області їм пропонують більше – 20 000 гривень. Виходячи з цього принципу, працівникам транспортної сфери вакансії слід шукати в Київській області, де можна отримувати 17 000 грн / місяць. Якщо порівнювати їх середню зарплату по Україні, то вона становить 11 200 гривень.

Кого шукають роботодавці в Укрраїні

Всього в 3 кварталі на платформі OLX Робота, роботодавці розмістили: 68 000 вакансій. Відзначається, що їх було за перші три місяці 2019 року на 32% менше, а саме 46 000. При цьому найбільший попит залишився на представників торговельної сфери – 27% всіх пропозицій. Друге місце за популярністю займають фахівці з логістики – 17%. За 14% фахівців роботодавцям потрібні в барно-ресторанної та будівельної індустрії. А ось, складніше всіх буде влаштуватися агроспеціалістам — в 3 кварталі для них на майданчику найменшу кількість пропозицій.

Що ж стосується конкретних фахівців, особливо пощастило продавцям, водіям, а також кухарям. Адже, аналітика OLX Робота показала, що за період з липня по вересень продавців шукали 7 400 разів, а платити їм у середньому були готові близько 7 500 гривень. Також намагалися часто знайти водіїв та кухарів – 5 200 і 3 300 вакансій відповідно. При цьому їм обіцяли вище зарплати. Першим платити готові 15 000 грн / місяць, а другим – 10 000 гривень. Що стосується рейтингу затребуваних працівників, то найбільші оклади пропонували плиточнику, штукатуру і мулярові — близько 20 000 гривень.

Які вакансії пропонують за кордоном?

Робота за кордоном для українців пропонуються постійно. Популярні вакансії в сфері обслуговування в Дубаї. Зарплати від 500 американьких зелених.

Активність здобувачів

Українці між тимчасової й постійною роботою вибирають тимчасову, при цьому з частковою зайнятістю. В середньому 15 кандидатів відгукувалися на одне таку пропозицію. Відзначається, що перспективних працівників оголошення про тимчасову роботу з повною зайнятістю цікавить менше. Більш того, майже у 2 рази нижче конкуренція — по одній вакансії до роботодавця 8 звернень.

А ось, зв’язатися з роботодавцями найчастіше претенденти намагаються в понеділок. Адже, чим кінець тижня ближче, тим менше відгуків приходить на оголошення з працевлаштування. Переважна частина претендентів готові прокинутися вранці й звертатися по вакансії, як тільки почнеться робочий день. Активність припадає з 10:00 години і триває приблизно до 15:00 годин.

Джерело: hvylya.net

Exit mobile version