Site icon Vgolos.INFO

ТОП-25 кращих роботодавців України

Традиційний фірмовий рейтинг журналу «Власть денег» представляє щорічний топ-25 кращих роботодавців України. У рейтинг увійшли як компанії з українськими власниками, так і дочірні підприємства зарубіжних компаній. При відборі враховувалися ряд критеріїв, що характеризують якість робочих місць і їх надійність.

Особливо актуальною в цьому році буде оцінка збереження числа співробітників і рівня заробітної плати в компаніях, успішно протистоять викликам пандемії, але на перше місце — як завжди — ми ставимо загальні умови працевлаштування і турботу компанії про своїх співробітників, а також можливості для їх професійного і кар’єрного зростання. Також бралися до уваги особливості HR-стратегії і HR-політики компанії.

При складанні рейтингу використовувалися дані з різних відкритих джерел, в тому числі офіційна інформація компаній, відомості на сайтах з працевлаштування, повідомлення ЗМІ, думки галузевих експертів, відгуки працівників і здобувачів на форумах і в соціальних мережах.

Ми прагнули представити в рейтингу по можливості широку регіональну географію компаній і в той же час широкий галузевий спектр. Складаючи топ-25, ми хотіли підкреслити досягнуті позитивні результати, тому представляємо кращих роботодавців України в алфавітному порядку, без ранжирування за номерами.

ТОП-25 кращих роботодавців України — DSnews.ua

Компанія AB InBev Efes Україна — один з лідерів українського ринку пива, спільне підприємство найбільшої в світі пивоварної компанії Anheuser-Busch InBev і найбільшої пивоварної компанії Туреччини Anadolu Efes.

AB InBev Efes Україна постійно удосконалює HR-процеси і стратегію роботи з персоналом. Зокрема, компанія запустила глобальну програму управлінських стажувань Global Management Trainee. Протягом 10 місяців майбутні професіонали можуть вчитися менеджменту і опановувати особливості роботи в команді лідера світового пивоваріння.

«Робота з людьми лежить в основі успіху компанії. Для залучення успішних працівників недостатньо запропонувати їм стабільну зарплату і обладнане робоче місце — сьогодні важливо створити гідну корпоративну культуру, а також можливості для самореалізації, професійного зростання та розвитку», — говорить директор по персоналу Ольга Орел.

Avon — провідна компанія з продажу косметики, що працює більш ніж в 140 країнах світу. У 1997 році почала роботу в Україні. Сьогодні в головному офісі в Україні працюють понад 200 осіб.

Співробітники Avon працюють на загальну місію компанії — зробити життя жінок краще. При цьому корпоративна соціальна відповідальність компанії спрямована і на співробітників. У програмі «Місія проти раку молочної залози» з метою ранньої діагностики захворювання Avon організовує щорічний медичний огляд у лікаря-мамолога для жінок-співробітниць і членів сімей чоловіків-співробітників.

Кар’єра в Avon відкриває можливості для розвитку і досягнення професійних успіхів співробітників через навчання в тренінгах. В Avon функціонує велика система щодо поліпшення добробуту працівників: медичне страхування, в тому числі і при Covid-19, консультації психолога, додаткові дні оплачуваних відпусток.

Carlsberg Ukraine — частина Carlsberg Group, однієї з провідних пивоварних груп у світі з великим портфелем брендів пива та інших напоїв. До складу Carlsberg Ukraine входять заводи в Запоріжжі, Києві та Львові, а на підприємствах і в офісах компанії працює понад 1300 осіб.

За результатами 2020 року компанія стала лідером в категорії сидру, квасу, безалкогольних напоїв, а також бренд «Львівське» став лідером пивного ринку України.

Стабільність і надійність компанії — перші якості, які відзначають співробітники Carlsberg Ukraine. Під час пандемії компанія направила всі сили, щоб надати безпечні умови праці як співробітникам з дому, так і працюючим на пивоварнях.

Варто відзначити, що в компанії реалізовані системи управління талантами і кар’єрного розвитку персоналу. Також багато HR-процеси стали діджіталізовані. Наприклад, для новачків розроблений інтерактивний онлайн курс, який розповідає про роботу компанії і допомагає швидше розібратися в її структурі.

Глобальна компанія ЕРАМ, лідер в сфері розробки цифрових платформ, продуктів, складних дизайн- і програмних рішень. Об’єднує понад 40 тис. IТ-фахівців в понад 35 країнах світу. З ЕРАМ Україна співпрацює більш 10 тис. професіоналів.

З точки зору корпоративної політики компанія ЕРАМ відома своєю реалізацією концепції безперервного навчання і можливості кар’єрного розвитку і зростання. Навчання в EPAM не обмежується звичайними тренінгами та онлайн-курсами. Освітня екосистема компанії побудована на основі моделі Bersin 4E: освіта (education), середовище (environment), вплив (exposure) і досвід (experience).

Фахівцям є безліч можливостей для навчання: спеціалізовані технічні тренінги, тренінги з soft skills, заняття з іноземної мови, індивідуальне наставництво, професійні спільноти Community-Z, внутрішні соціальні мережі і багато іншого.

Лінія магазинів EVA — найбільша національна мережа магазинів, що спеціалізуються на продажу товарів для краси і здоров’я. Магазини компанії працюють по всій території України, а кількість співробітників складає близько 13 тис.

EVA — це перш за все люди: за кожним успішним проектом, за кожною підкореною вершиною стоїть згуртована команда, яку об’єднують спільні цінності.

«Ми ніколи не ставили на перше місце формальні підтвердження професіоналізму: сертифікати та дипломи. Для нас насамперед важливі дві речі. Перша — це управлінські та професійні компетенції. Друга — ціннісний підхід. Важливо, щоб будь-який співробітник компанії, і особливо топ-менеджмент, відповідав нашим корпоративним цінностям. Цінності людей, яких ми наймаємо, повинні збігатися з цінностями Еvа», — каже HRD EVA Інна Печериця.

Це омніканальная фешн-компанія, яка вже 27 років є лідером українського модного ритейлу. INTERTOP Ukraine представляє не тільки 14 роздрібних мереж і 140 магазинів по всій Україні, а й технологічну фешн-платформу, на якій представлені вже понад 300 брендів одягу, взуття, аксесуарів і косметики. Зараз в INTERTOP Ukraine працює близько 1500 чоловік.

Команда INTERTOP — це люди зі спільними цінностями та цілями, у яких горять очі і робота в руках. Компанія надихає людей бути собою, пропонує свободу. А вільні люди легко запалюються, відкриваються, запалюють інших і відкривають нове в собі. Робота в INTERTOP Ukraine — це заохочення, підтримка, мотивація, драйв, взаємоповага і здоровий змагальний дух. HR-бренд компанії #ЛЮДІНІЗАЦІЯ — все про те, як люди знаходять людей і залишаються з ними. А люди — один з найважливіших тригерів для того, щоб встати вранці і поїхати кудись.

Число співробітників цього найбільшого в світі виробника і експортера соняшникової олії, ключового постачальника агропродукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки, — 12 тис. чоловік. У кожного із співробітників є можливість підвищувати свої професійні та особисті компетенції, брати участь в унікальних проектах, освоювати суміжні спеціальності, ініціювати впровадження того чи іншого проекту.

У Kernel постійно розвиваються всі елементи HR-екосистеми: система управління ефективністю, система професійного навчання, програми розвитку особистісних навичок для всіх рівнів менеджменту та фахівців на базі моделі компетенцій, адаптаційна програма для новачків, мотиваційна програма «Ліга Чемпіонів». Також діє єдиний IT-комплекс HR-сервісів, звітності та вирішення бізнес-завдань Employee Data Center.

L’Oréal — номер один косметична Група в світі. Філія в Україні працює з 2004 р.

Співробітники компанії мають компенсаційний пакет, який включає не тільки конкурентну заробітну плату, яка переглядається щороку, але і медичне страхування, страхування життя і від нещасних випадків, а також компенсацію оздоровчих послуг, обідів.

«Ми вітаємо гнучкий графік роботи і Flex-підхід до всього. У компанії ми реалізували Flex-working hours — це можливість працювати з 8.00 до 17.00, з 9.00 до 18.00 або з 10.00 до 19.00. Кожен вибирає, як йому зручно, — каже директор з персоналу L’Oréal Україна Тетяна Довжук. — Також ми практикуємо short Fridays — в п’ятницю ми працюємо до 16.00, а кожну останню п’ятницю літа до 14.00. Це дає співробітникам можливість приділяти більше часу своїй родині, хобі, захопленням».

Компанія McDonald`s вже давно задає стандарти швидкого обслуговування як в світі, так і в Україні. Вона залишається лідером завдяки систематичному впровадженню інновацій та розвитку талантів. У штаті McDonald`s в Україні — близько 10 тис. співробітників, які працюють в 98 ресторанах в 21 місті України.

Компанія вкладає багато ресурсів в створення гнучких і комфортних умов праці, а також активно інвестує в розвиток своїх співробітників і їх безпеку. У 2020 році компанія виплатила понад 50 млн грн на оплату простою і відпусток тим співробітникам, які тимчасово не працювали через карантин.

Компанія створює можливості для постійного навчання та професійного зростання, грунтуючись на принципах рівності і доступності. У всіх співробітників є можливість постійно вчитися і розвиватися.

У компанії PepsiCo працює близько 260 тис. чоловік в 200 країнах світу і майже 3500 з них — в Україні. У нашій країні компанія PepsiCo Україна прагне бути сучасним і відповідальним роботодавцем. Реалізуючи принцип «Розвиток талантів», PepsiCo створює атмосферу, в якій цінуються різноманітність поглядів і вітаються нові ідеї.

Політика PepsiCo в області винагороди за працю ґрунтується на таких принципах, як конкурентна оплата праці, конкурентоспроможні пільги і бонуси; принцип внутрішньої справедливості; винагорода за результативність. Пакет бенефитів, крім медичного страхування і страхування життя, включає компенсацію харчування для співробітників, безкоштовну доставку на роботу і назад для віддалених локацій, матеріальну допомогу, психологічне, юридичне та фінансове консультування, а також багато інших опцій ..

У лютому-2021 компанія PepsiCo четвертий рік поспіль стала одним з кращих роботодавців в Україні за оцінкою TOP Employers Institute.

Чисельність персоналу однієї з провідних українських телеком-компаній — більше 2 тис. чоловік. У компанії працюють визнані фахівці у своїй галузі, знання і вміння яких дозволяють компанії постійно впроваджувати інноваційні технічні рішення. Разом з тим компанія відкрита для молоді і пропонує безліч можливостей для старту кар’єри.

У компанії сильно розвинена корпоративна культура, працює гейміфікація — програма лояльності для співробітників, повністю дотримується трудове законодавство, діють знижки на послуги компанії, медичне страхування.

Volia вже багато років розробляє і впроваджує внутрішні програми розвитку для своїх співробітників. У їх числі — щорічна оцінка персоналу і програма управління талантами, індивідуальні плани розвитку компетенцій, внутрішній навчальний центр. Така система навчання і розвитку персоналу допомагає співробітникам будувати успішні кар’єри — як горизонтальні, так і вертикальні.

Одна з найбільших мереж АЗС і найбільший імпортер палива в Україні. У 24 областях країни працюють понад 400 АЗК WOG, 20 нафтобаз, 245 WOG MARKET, 386 WOG CAFE, послугами яких щодня користуються понад 150 тис. клієнтів.

Щоб підтримувати високу якість обслуговування клієнтів, менеджери WOG приділяють велику увагу лінійному персоналу, безпосередньо взаємодіє з клієнтами. Адже від кваліфікації та уваги до клієнтів заправників і операторів безпосередньо залежить рівень задоволеності відвідувача послугами АЗК, його лояльність до компанії і бажання знову приїжджати на заправки WOG. Охайний зовнішній вигляд, грамотна мова, доброзичливість — виконання цих вимог є обов’язковим для співробітників АЗК WOG по всій Україні.

Співробітники HR-служби знають все про основні процеси і розуміють, що персонал — найцінніший капітал компанії, орієнтованої на високу якість обслуговування клієнтів.

Корпорація АТБ — об’єднання великих українських компаній в таких сферах бізнесу, як роздрібна торгівля, управління активами, виробництво і продаж продуктів харчування. Корпорація АТБ — соціально відповідальна компанія, забезпечує гідні умови праці, конкурентний рівень заробітної плати і її своєчасну виплату.

«АТБ-Маркет» — найбільший роботодавець, сьогодні на підприємстві працюють понад 50 тис. чоловік. Співробітники, які обіймають адміністративні посади, і ті, хто працює в торговельній мережі, отримали професійну підготовку в навчальних центрах компанії.

Підприємства корпорації АТБ прагнуть формувати корпоративну культуру, в якій працівники можуть ефективно застосовувати і розвивати свої компетенції і професійні навички. Націленість на результат, розвиток професійних якостей, дотримання корпоративних норм і високий рівень відповідальності кожного співробітника — базові принципи діяльності АТБ.

Група компаній «Асканія» — багатопрофільний український холдинг, до якого входять 13 підприємств різних напрямків діяльності: від виробництва квасу і вирощування квітів до експорту меду і імпорту шин. Філії «Асканії» працюють в різних куточках України: від Львова до Дніпра. Група також має офіс і склад в Берліні і офіс в Гуанчжоу (Китай). Загальна кількість співробітників Групи компаній «Асканія» — понад 2,5 тис. осіб.

У різних підприємств Групи різна кадрова політика, але для співробітників «Асканії» діє корпоративна бізнес-школа «Управлінський резерв», в якій викладають як топ-менеджери самої компанії, так і запрошені бізнес-тренери. Також впроваджена система дистанційного навчання, доступна кожному співробітнику холдингу. А головне — діє принцип «вирощування» власних управлінських кадрів. Більше 50% менеджерів, які сьогодні знаходяться на керівних посадах, виросли всередині компанії.

Оператор ГТС України — природна монополія, яка забезпечує надійне транспортування природного газу споживачам України і країн Європейського Союзу. У компанії працюють близько 11 тис. співробітників, 69% з них — робітничі професії. 50% співробітників мають вищу освіту.

ОГТСУ — стабільний і надійний роботодавець, який гарантує гідну оплату праці і соціальний пакет. Компанія постійно працює над підвищенням залученості своїх співробітників, поліпшенням соціальної захищеності і безпеки праці. ОГТСУ надає співробітникам рівні можливості для розкриття їх таланту і потенціалу, щоб допомогти реалізуватися в професії. Для цього впроваджується система безперервного навчання і розвитку, яка охопить 100% співробітників. Компанія приділяє пильну увагу питанням охорони здоров’я, в тому числі захисту співробітників в умовах пандемії COVID-19.

«Інтерпайп» — українська промислова компанія, виробник сталевих труб і залізничної продукції. «Інтерпайп» почав одним з перших в країні впроваджувати заходи для захисту працівників від коронавірусу. Всього за рік пандемії компанія направила 73,5 млн грн на внутрішні карантинні заходи.

Крім того, «Інтерпайп» спільно з фондами Олени Пінчук і Віктора Пінчука на загальнонаціональному рівні направив на боротьбу з пандемією понад $10 млн. 25 лікарень в Дніпрі і Дніпропетровській області отримали допомогу від компанії: 500 тис. одиниць засобів індивідуального захисту, 10 апаратів ШВЛ високого класу, 160 кисневих концентраторів та інше обладнання. Пандемія не відступає, тому «Інтерпайп» продовжує вкладати кошти в захист свого персоналу і жителів міст присутності.

Найбільший системний інтегратор, який розробляє і поставляє IT-рішення українським корпораціям і державним структурам, сьогодні вельми привабливе місце роботи для IТ-фахівців. Керівництво компанії розуміє, що висококласний персонал — це основа, завдяки якій досягається успіх на ринку.

Після пом’якшення карантину в минулому році компанія вирішила перевести весь персонал на гнучкий офісно-домашній графік роботи. Була запущена програма Flexitime 2020 року, орієнтована на головний кадровий тренд світових IT-компаній — акцент на віддалену роботу. Співробітники компанії тепер можуть вибирати місце, де вони працюють, дні робочого тижня в офісі і вдома, час початку і закінчення робочого дня.

Як каже віце-президент «ІТ-Інтегратора» Надія Омельченко, успіх гнучкої роботи залежить від менеджерів підрозділів: вони виступають в ролі коучів своїх підлеглих і системно відслідковують результати співробітників — персональні досягнення, колаборації з іншими членами команди і підрозділами, взаємодію з клієнтами.

Український телеком-оператор, якого вибрали близько 26 млн абонентів мобільного зв’язку і більше 1 млн — «Домашнього інтернету». Надає послуги на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, в тому числі 4G. Більше 87% населення України живе в зоні дії мережі LTE Київстар.

Компанія працює 23 роки, є найбільшим платником податків і одним з кращих роботодавців в країні. Колектив — близько 4 тис. співробітників. Компанія забезпечує гідну мотивацію, розвиток і навчання, безпеку праці, страхування здоров’я і життя співробітників. У 2020 р., щоб захистити колектив в період карантину, компанія перейшла на гібридну модель: близько 70% людей працюють віддалено.

Компанія реалізує такі соціальні проекти, як програма стажування Returnship для боротьби з ейджизмом на ринку праці; освітній проект для старшого покоління «Смартфон для батьків»; просвітницьку платформу для дітей та батьків про загрози в інтернеті StopSexтінг і інші.

«Медіа Група Україна» — найбільший медіахолдинг країни, який об’єднує телеканали «Україна», «Україна 24», «НЛО TV», «Індіго ТV», «Футбол 1/2/3», «34-й телеканал», мультимедійний проект Vogue.UA, сайт Segodnya.ua, продакшн-компанії «Теле Про» і «Допоможемо ТБ», оператора супутникового мовлення Xtra TV, ОТТ-платформу OLL.TV, міжнародні канали Ukraine 1/Ukriane 2, NLO TV 1/NLO TV 2, рекламне агентство повного циклу «Медіа Партнерство Баїнг». Чисельність компанії — 2300 співробітників.

За даними міжнародної аудиторсько-консалтингової компанії Ernst & Young, «Медіа Група Україна» входить до трійки кращих роботодавців медіагалузі. Компанія пропонує своїм співробітникам офіційну заробітну плату, соціальний пакет (корпоративне медичне страхування, мобільний зв’язок, цільова матеріальна допомога), гідні умови роботи, навчання, можливості кар’єрного зростання (внутрішні кандидати мають пріоритет на вакансії).

Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна компанія, що володіє підприємствами в Україні, Європі та США, просто не може бути успішною без належної турботи про своїх співробітників.

Так, «Метінвест» постійно покращує систему управління охороною праці для досягнення головної мети — нульового травматизму. Уже вдалося домогтися найнижчого показника частоти травматизму в історії Групи: коефіцієнт частоти травм з тимчасовою втратою працездатності (LTIFR) становить 0,79. Крім того, Група першою серед українських компаній отримала престижний міжнародний сертифікат у сфері охорони праці та здоров’я Vision Zero ( «Нульовий травматизм»).

А ще підприємства «Метінвесту» щорічно працевлаштовують близько 1,3 тис. випускників різних навчальних закладів. Понад 4 тис. студентів щорічно проходять практику на підприємствах Групи, а програми стажування дозволяють молодим фахівцям отримати свою першу роботу. Тільки в минулому році «Метінвест» витратив понад $1,5 млн на програми по роботі з молоддю.

Це вертикально інтегрований холдинг, лідер української аграрної індустрії з акціонерним капіталом і зарубіжними виробничими активами в Нідерландах, на Балканах, а також дистрибуційним офісом в ОАЕ. Холдинг здійснює основну діяльність в галузі птахівництва, м’ясопереробки і тваринництва. МХП — один з найбільших національних роботодавців, який об’єднує понад 28 тис. робочих місць більш ніж на 40 підприємствах в 16 регіонах присутності України і близько 4 тис. співробітників на підприємствах за кордоном.

У компанії є Центр розвитку персоналу, який пропонує співробітникам різні менеджерські та лідерські програми, постійні навчальні тренінги, воркшопи, майстер-класи на різні теми. Також в МХП вирішили подбати і про емоційний стан своїх співробітників. Для цього була сформована команда корпоративних психологів, а пізніше створили цілий напрям Wellbeing.

Українська мережа автозаправних комплексів, у складі якої 411 АЗК, найбільша мережа закладів харчування в дорозі, 10 власних нафтобаз, сучасна газонаповнювальна станція, Херсонський нафтоперевалочний комплекс і 19 лабораторій контролю якості нафтопродуктів. Все це господарство обслуговують 10 тис. співробітників.

Всі співробітники ОККО оформлені офіційно, компанія регулярно переглядає зарплату і ніколи не затримує її, оплачує відпустки і медичну страховку. Особлива увага приділяється кар’єрному росту. Не важливо, чи працює співробітник на АЗК або в офісі, він може, почавши з нуля, дорости до будь-якого рівня. Компанія допомагає з навчанням тим, хто хоче розвиватися і реалізовувати круті проекти. Завдяки цьому компанія постійно зростає, а разом з нею ростуть і її співробітники.

«ТЕДІС Україна» — одна з провідних компаній країни, надає логістичні та дистриб’юторські послуги в сфері споживчих товарів. У 32 регіональних структурних підрозділах працюють в загальній складності 2300 працівників, з них 340 фахівців — в групі прямих продажів.

«Компанія змогла адаптуватися до викликів 2020 року і подбати про здоров’я співробітників, додавши в медичну страховку пакет COVID-19. Також ми провели проекти з навчання та розвитку персоналу в онлайн-форматі. В цьому році ми продовжимо впроваджувати ще більше цифрових рішень, а найважливішим фокусом залишиться турбота про наших співробітників», — говорить директор департаменту по роботі з персоналом Ірина Івасюк.

Згідно з опитуванням, проведеним виданням «Коментарі» в лютому 2021-го, компанія «ТЕДІС Україна» зайняла друге місце в рейтингу кращих роботодавців країни. А трохи раніше увійшла в рейтинг «50 кращих роботодавців» за версією журналу Forbes Ukraine і сайту Work.ua.

Входить в топ-5 найбільших банків України за обсягом активів, 94,94% капіталу належить державі. За більш ніж 27 років роботи клієнтами Укргазбанку стали 2,2 млн українців і майже 80 тис. компаній. У 250 відділеннях банку в усіх областях країни працюють понад 4 тис. співробітників — це люди, які об’єднані спільними цінностями та цілями.

Своїм співробітникам Укргазбанк забезпечує не тільки офіційне працевлаштування, соціальні гарантії та страхування від COVID-19, але і конкурентний рівень оплати праці, який відповідає досвіду та кваліфікації кожного співробітника. Також банк активно використовує систему преміювання за результатами роботи.

Важливо й те, що співробітники Укргазбанку отримують комфортне середовище для роботи в команді професіоналів, відмінні можливості для застосування свого досвіду і знань, професійний розвиток і навчання, можливості для побудови успішної кар’єри.

Philip Morris International вийшла на український ринок в 1994 році і представлена ЗАТ «Філіп Морріс Україна» і ЗАТ «Філіп Морріс Сейлз енд Дистрибьюшн».

На сучасній фабриці в Харкові проводиться ряд міжнародних брендів як для українського, так і для зарубіжних ринків. Загальна кількість співробітників в Україні — понад 1300.

Їм компанія пропонує гідний рівень оплати праці і один з кращих пакетів пільг. Крім стандартних опцій, він включає три види страхування: життя, лікування критичних захворювань за кордоном, медичне страхування. Останні два види частково компенсуються і для членів сімей співробітників.

Дистанційна робота, що стала реальністю для багатьох співробітників на тлі пандемії в 2020-му, для співробітників «Філіп Морріс Україна» багато в чому збережеться і в 2021 р. Поєднання роботи з дому і з офісу відкриває для них нові можливості для побудови кар’єри та участі в міжнародних проектах.

Exit mobile version