Site icon Vgolos.INFO

Що ви робите неправильно під час заряджання смартфона?

Сьогодні зарядка смартфона – процес такий самий звичайний і простий, як, наприклад, чищення зубів. Принаймні так могло б здатися… якби не той факт, що переважна більшість користувачів телефонів роблять це неправильно.

 6 фатальних помилок в процесі заряджання мобільного телефону

 Реальність полягає в тому, що найбільш поширеною причиною проблем з акумулятором у телефоні є неправильна його експлуатація. І більшість користувачів припускаються таких поширених помилок:

  1. Низький рівень заряду

 Найкраще літій-іонні акумулятори почуваються тоді, коли вони заряджені на 30-80%. Систематично розряджати батарею до кількох відсотків або до нуля – не найкраща ідея, оскільки це скорочує термін служби батареї.

  1. Повний заряд

 Також не слід заряджати телефон до максимального значення. Залишити телефон, підключеним до зарядного пристрою на всю ніч – поширена та дуже погана практика. Чому? Як тільки рівень заряду батареї зменшується на 1%, процес передачі живлення активується знову. В результаті цього, всього за одну ніч акумулятор переживає кілька циклів, швидко зношування батарею. 

  1. Безперервна робота від зарядного пристрою.

 Проблема швидкого зносу батареї також стосується заряджання телефону в автомобілі. Вирушаючи в далеку подорож, прийнято підключати смартфон до зарядного пристрою, наприклад, на 8 годин без перерви. Ефект той самий, що й вище.. 

  1. Бездротова зарядка

 Класний, зручний та… смертельно небезпечний для батареї аксесуар. Бездротові зарядні пристрої нагрівають батареї до високих температур, що літієві елементи не переносять.. 

  1. Використання швидких зарядок

 Багато мережевих зарядних пристроїв тепер оснащені технологіями швидкої передачі енергії. Це прискорює процес заряджання, але в той самий час підвищує температуру акумулятора, чого, як уже було сказано, краще уникати..

  1. Заряджання телефону «в поганих умовах»

 Знову проблема температури цього разу в декількох контекстах. Досить часто ми залишаємо телефон, підключений до зарядного пристрою, на сонці або поруч із обігрівачем. Все це призводить до того, що батарея нагрівається до більш високих температур та швидше виходить з ладу.

  1. Використання неякісних аксесуарів

Термін служби акумулятора залежить не тільки від звичок користувача, але і від обладнання, що використовується. Ключове значення у процесі передачі енергії відіграє зарядний кабель. Для того, щоб батарея працювала довше, рекомендується використовувати аксесуари від перевірених брендів. Наприклад, USB-кабелі компанії baseus вважаються одними з найкращих на ринку, а вибрати відповідний варіант можна тут https://www.aks.ua/uk/catalog/usb/brand/baseus  

Як правильно заряджати телефон?

Хоча існує як мінімум 6 поширених помилок, їх досить легко позбутися. Достатньо пам’ятати, що акумулятор працює максимально ефективно в діапазоні 20 – 95%, а зарядку найкраще робити при кімнатній температурі.

 

Exit mobile version