Site icon Vgolos.INFO

Що таке медійна реклама в інтернеті та як її ефективно використовувати

Медійна реклама в інтернеті – своєрідний мікс, який включає основні формати подачі інформації. Це текст, аудіо, візуальні матеріали, інтерактивні елементи. Наприклад, медійка може містити брендовані відеоролики, аудіорекламу, банери, текстові оголошення та інше. На заході таке комплексне захоплення уваги ЦА назвали терміном display ads. Тобто будь-яка реклама, яку ми бачимо або чуємо з екрана, може вважатися медійною.

Потрібна інформація, де і як ефективно розмістити медійну рекламу? Рекомендуємо звернутись до компанії MixDigital https://mixdigital.com.ua/medijna-reklama Компанія має десятки років досвіду у digital. Фахівці MixDigital сертифіковані Google.  MixDigital посідає призові місця у рейтингах IAB та Effie.

Початківці маркетологи помилково поділяють таргетовану, контекстну та медіа-рекламу за різними категоріями. Це не вірно. Деякі характеристики можуть відрізнятись, але основні завдання у всіх напрямків однакові: залучити цільовий трафік та відсіяти не релевантну аудиторію. Для роботи з метриками використається наскрізна аналітика. На основі зібраних даних про дзвінки, заявки, активність у чатах, замовлення з кошика та інших показників маркетолог аналізує ефективність воронки продажів.

Види медійної реклами

Медійка здебільшого асоціюється з такими форматами подання інформації:

Офлайн. Поза інтернетом реклама має всі характеристики медійності, тобто впливає комплексно на людину, але без інтерактиву. До напрямку офлайн відносять наружку (банери, розтяжки, плакати), оголошення друку, ТВ-покази, внутрішню рекламу. Переваги такого формату у широкому охопленні аудиторії. Недоліки – відсутність адресності та дорожнечу. Проте експерти зазначають, що консервативні методи дають гарний відгук у різних регіонах. Використовуючи технологію коллтрекінгу , можна відстежувати ефективність джерел офлайн реклами.

Банери. З них зароджувалася медійна реклама онлайн. Цей формат є графічним елементом, який містить зображення або анімацію. Блоки можуть бути динамічними та статичними, мати фіксовані або плаваючі розміри. У банерних мережах використовується технологія programmatic, яка автоматично визначає ЦА рекламного звернення та пропонує користувачам варіанти показу оголошень: RTB-аукціон або programmatic direct.

Види банерів:

Текстово-графічні блоки . Розширений формат контекстного оголошення: короткий заголовок, супровідний текст та тематична картинка. Завдання блоку – зацікавити відвідувача релевантною пропозицією, щоб він клацнув по банеру. Класичний приклад, де розміщується медійна реклама – це партнерські мережі Google (КМС). Цей формат використовується для просування в соцмережах.

Відеореклама . Ролики використовуються на каналах усередині самих хостингів – YouTube,  Vimeo та інших, а також у тілі банерних слотів. Відео якісно розширює охоплення аудиторії. Різновиди відеореклами у Ютубі:

Брендування. Медійна реклама використовує способи просування бренду шляхом розміщення банерів на підкладці сайту (повноекранний вигляд) та в тілі сторінки.

Переваги та недоліки, ціна

До недоліків відносять банерну сліпоту – схильність користувачів не помічати оголошення через перевантаженість потоком інформації. Нав’язливість деяких видів оголошень не викликають у відвідувачів бажаного відгуку.

Як виміряти ефективність?

Метрики кампаній аналізують за допомогою Google Аналітика. Також використовують системи автоматизації для КМС та соцмереж – Alytics, eLama, Aori та інші. Отримавши необхідні дані, можна виміряти динаміку продажів по кожному каналу трафіку. Проаналізувати конверсії та відзначити найбільш прибуткові напрямки допоможе наскрізна аналітика.

Ми довідалися, що таке медійна реклама. Вивчили завдання та познайомилися з видами медійки. Розглянули переваги та недоліки, а також системи аналізу метрик.

Ще є питання з медійної реклами? Зайдіть на сайт експертів в цій сфері MixDigital mixdigital.com.ua, тут вам допоможуть налаштувати та запустити ефективну рекламну кампанію.
Exit mobile version