Site icon Vgolos.INFO

Російський слід нового міністра економіки родом зі Стрия

Сьогодні, 17 березня, на позачерговій сесії Верховна Рада призначила новим міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

Ігор Петрашко народився у Стрию Львівської області у 1975 році. Першу вищу освіту здобув у «Львівській політехніці». Першим робочим місцем була лікарня у Стрию, де він був медичним братом. Там він працював з 1990 по 1992 роки.

Згодом навчався у «Львівській політехніці» за напрямком інженер-економіст, а в університеті Франка отримав кваліфікацію юриста, пише ВВС Україна.

Ігор Петрашко кілька років встиг попрацювати у приватних компаніях Львівщини, а 1999 поїхав навчатись до США, де отримав диплом магістра з бізнес-адміністрування. Після чого працював там у кількох фінансових компаніях до 2004 року.

Одружений, має двох синів. Дружина Ігоря Петрашка є громадянкою Росії, а сам він раніше працював у Москві.

Крім цього новий міністр майже рік працював начальником департаменту корпоративного бізнесу «Сбербанку Росії» у Києві.

З 2004 року перейшов на роботу до компанії «Ернст енд Янг Україна» у Москві, а згодом переїхав до Києва, працюючи у тій же компанії до 2007 року.

З 2007 по 2012 років Ігор Петрашко працював у компанії «Трійка діалог Україна» у відділі інвестиційно-банківської діяльності.

З 2013 року він був заступником гендиректора із залучення інвестицій в компаніях, що входять до складу агрохолдингу «Укрлендфармінг»  олігарха Олега Бахматюка. Національне антикорупційне бюро останніми місяцями розслідувало справу щодо виведення коштів з VAB Банку олігарха й навіть затримувало його.

Перед призначенням депутати наголошували, що компанії Бахматюка мають великі борги перед державою.

Exit mobile version