Site icon Vgolos.INFO

Переяславська молодь може пройти стажування у виконавчих органах міської ради та отримати там роботу

Молодь Переяславської громади запрошують стажуватися у виконавчих органах міської ради. Після завершення стажування є можливість офіційно працевлаштуватися. Про це прише сайт proslav.info який висвітлює місцеві новини такі як новини Переялав та новини Бориспіль.

За словами головної спеціалістки відділу з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я виконкому Переяславської міськради Лариси Малини, стажування в органах місцевого самоврядування дає змогу молоді набути досвіду для подальшого кар’єрного зростання та долучитися до розвитку міста.

Мета стажування

Найголовніша мета – мотивація молоді працювати в державних установах. Як орган місцевого самоврядування ми прагнемо до співпраці з молодими людьми, адже вони креативні, повні сил та енергії, а тому дуже цінні. Під час стажування в них буде можливість побачити роботу структурних підрозділів із середини та отримати досвід, який знадобиться для подальшого розвитку, – наголошує Лариса Малина.

Напрямки стажування

Стажування можна проходити у різних напрямках: відділі культури і туризму, загальному відділі, юридичному, відділі управління містобудування та архітектури, відділі соціальних служб, відділі з питань організаційно-інформаційної роботи та інших.

Як пройти стажування

Аби стати кандидатом на стажування, потрібно заповнити аплікаційну форму. Далі пройти співбесіду з конкурсною комісією.

Процес стажування

Далі на стажерів чекають теоретичний і практичний етапи, а після успішного завершення стажування – отримання сертифіката. Термін стажування – 2 місяці. Для участі є вікові обмеження: стажуватися можуть люди віком від 18 до 35 років.

Результати стажування

Програма стажування діє у Переяславській міській раді два роки. У 2022 році стажування успішно пройшли 7 осіб, у 2023 – 5. Деякі з них отримали роботу у виконавчих органах міськради, серед них – Катерина Легенька.

Враження стажера

На стажуванні мене ознайомили з законодавством у сфері культури й туризму, роботою з документами, розпорядженнями, наказами, – розповіла Катерина. – Для мене це стажування було дуже корисним, оскільки я залишилась працювати в цій сфері, а саме в молодіжному центрі «Зустріч», який є структурним підрозділом відділу культури і туризму. Я стала більш відкритою до людей, нових знайомств, нового досвіду. Рекомендую молоді не вагатися і брати участь у стажуванні.

Програма стажування для молоді в органах місцевого самоврядування

Програма стажування для молоді у органах місцевого самоврядування проходить з 2022 року за підтримки Міжнародного республіканського інституту в рамках молодіжної програми «Мріємо та діємо». Вона впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну Разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Підсумовуючи

Програма стажування для молоді в органах місцевого самоврядування є чудовою можливістю для молоді отримати досвід роботи в органах місцевого самоврядування та приєднатися до розвитку своєї громади. Стажування є безкоштовним і передбачає теоретичну та практичну підготовку. Після успішного завершення стажування молоді надається можливість працевлаштуватися в органах місцевого самоврядування.

Джерело: Новини Прослав

Exit mobile version