Site icon Vgolos.INFO

Кличко написав заяву на Богдана в поліцію – ЗМІ

Мер Києва Віталій Кличко, чиє звільнення з посади голови КМДА погодив Кабмін, просить поліцію відкрити кримінальне провадження щодо “самоправства” голови Офісу президента Андрія Богдана.

Про це у п’ятницю повідомляє “Радіо Свобода“, посилаючись на заяву Кличка, яка є у них в розпорядженні.

Заява написана до Головного управління Національної поліції Києва.

Кличко вважає, що Богдан вчинив кримінальне правопорушення, коли звернувся до Кабміну з листом щодо його звільнення – оскільки такі дії, на його думку, не належать до його посадових обов’язків як голови ОП.

У зв’язку з цим він просить правоохоронців внести відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань і розпочати розслідування “незаконних дій” Богдана.

“Вважаю, що з огляду на вказані обставини дана заява містить достатньо фактів на підтвердження того, що в діях керівника офісу президента А. Богдана міститься склад кримінального правопорушення, передбачений статтею 356 КК України (“самоправство” – ред.)”, – йдеться в документі.

Крім того, нинішній очільник Києва вказує в документі, що однією з підстав внесення Кабміном подання щодо його звільнення з посади голови КМДА є “закінчення строку повноважень президента”.

“З урахувань того, що головою КМДА може бути лише Київський міський голова, який обирається на виборах до місцевого самоврядування, тобто згідно з установленим порядком, головою КМДА назначається особа, яка обрана міським головою, а спонукання до звільнення голови з посади всупереч визначеним нормам є кримінальним провопорушенням”, – сказано у заяві Кличка.

Exit mobile version